Bakgrund

Hur det började

BAKGRUND

Hundintresse ledde till uppfödning

Mitt hundintresse började tidigt. Jag och min man Sven hade från början hundar av rasen collie. Redan 1978 köpte vi vår första tik, som fick namnet Diba. Ett halvår senare skaffade vi en hanhund som hette Floyd. Kennelnamnet Difloyds är en sammanskrivning av dessa två hundars namn. Min passion blev att ställa ut våra hundar. Sven kompletterade detta med att träna lydnad och bruks.


Tack vare god kontakt med många duktiga uppfödare inom rasen blev jag intresserad av avel och inspirerad att börja med egen uppfödning. Fler hundar kom in i familjen för att vi skulle få ett bra avelsmaterial och 1982 föddes kennel Difloyds första kull med collievalpar.

 Floyd och Diba


Från collie till Australian Shepherd (Aussie)

Under många år var det otänkbart för mig att ha en annan ras än collie, men så en dag såg jag en bild av en vacker "blue merle"- färgad Australian Shepherd och blev nyfiken och intresserad av rasen.  Sven ville dessutom ha en mer lättarbetad hund med mer "motor". Vi gjorde efterforskningar om rasen och 1995 köpte vi Clinton (Missnutt's Best Bimbo), vår första Aussie-hane. Han var en underbar hund men tyvärr inte lämplig som avelshund. Han fick därför en ny, noga utvald, ägare  som har fortsatt att träna och tävla med honom. Idag är han pensionerad från tävlingsbanorna efter att ha kommit ända upp till elitklass sök.


Vår andra Aussie blev Kimmy (SUCH LPI Regalsett Hill Flock sökI), en importhane från England. Därifrån tog vi även Hilly (LPI Bearjay's Cordon Bleu) som tillsammans med Kimmy fick vår första kull med Aussievalpar 1996.


Ur den första kullen sparade vi en tik "Flash", LPI SUCH Difloyds Silverado sökII, som också blev den hund som jag på allvar började träna och tävla lydnad och bruks med. Några år senare tyckte vi att det var dags att utöka med en obesläktad hanhund och valet föll på att importera ännu en hund. Den här gången från Hawaii och 1999 kom Harley, Windstar Hawaiian Style, in i familjen. När han och Hilly hade en valpkull våren 2001 sparade vi en blå tik, Difloyds Crossfire, kallad "Skruttan". Till höger kan ni se en bild på våra hundar.


När jag sommaren 2001 hade en kull med aussievalpar hade jag då sett den fjärde generationen Australian Shepherds här på Difloyds. Jag tycker att jag kan börja se resultatet av min uppfödning - att jag börjar få fram en viss "typ" som känns rätt för kennel Difloyds.


Målsättning

Målet är att Kennel Difloyds hundar ska vara vackra, sunda och friska samtidigt som de är arbetsvilliga och arbetsdugliga. Jag prioriterar sociala, tillgängliga och trevliga hundar.

Floyd och Diba

Clinton och Kimmy

Flash, Kimmy, Harley, Skruttan & Hilly